Notícies destacades – Setmana del 19/03/2018

 

Inspecció denuncia un frau massiu amb els “falsos autònoms”

Inspecció de Treball ha denunciat al Congrés dels Diputats un “frau massiu, de diverses modalitats”, a la Seguretat Social, i contra els drets dels treballadors, amb els “falsos autònoms”. És a dir, són empleats obligats a fer-se autònoms, perquè l’empresa no pagui la Seguretat Social.

Notícia completa de Expansión: https://bit.ly/2HWoMeC

 

Vendre un habitatge per comprar-ne un altre: Com puc estalviar-me el pagament de la plusvàlua en l’IRPF

En aquest article s’aclareixen alguns aspectes clau, com què succeeix si la casa que es vol vendre està hipotecada, quin temps ha de transcórrer entre venda i compra i altres condicions importants per acollir-se a l’exempció per reinversió en l’impost de la renda de les persones físiques (IRPF).

Notícia completa de Invertia: https://bit.ly/2GdN0Eh

L’exempció de l’IRPF pujaria un màxim del 10% la pensió neta d’un milió de jubilats

Hisenda estudia incloure als Pressupostos Generals de l’Estat que presentarà dimarts que ve un canvi fiscal perquè els pensionistes que guanyen menys de 17.000 euros no paguin IRPF.

Notícia completa de Cinco Días: https://bit.ly/2GbvQa8

 

Així tributen els productes financers (bons, accions, dipòsits…) en l’IRPF

Davant la proximitat de la Campanya Renda 2017, assessors de Abante han elaborat una guia per recordar com tributen els productes financers. Tots ells (comptes, bons, accions, drets…) tributen a la base de l’estalvi, excepte els plans de pensions, PPA i algunes assegurances, que ho fan a la base general.

Notícia completa de Invertia: https://bit.ly/2uj4p9O