Notícies destacades – Setmana del 21/01/2019

 

Hisenda reforçarà aquest any el control a grans patrimonis, fintech, comerç electrònic i moneda digital

L’Agència Tributària (AEAT) intensificarà aquest any el control sobre els grans patrimonis, les vendes per Internet, les tecnologies fintech i la moneda digital, segons el Pla de Control Tributari 2019 publicat aquest dijous al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

En concret, Hisenda assegura que al llarg de 2019 ampliarà el nombre de contribuents amb grans patrimonis proposats per a inspecció mitjançant una nova eina de selecció, enfocada a supòsits que presentin importants trets d’opacitat o deslocalització.

 

Notícia completa de Invertia.com: https://bit.ly/2FCBmmm

 

Factura del telèfon mòbil, utilitzat indistintament per a l’activitat econòmica i per a fins particulars, no deduïble dels ingressos de l’activitat econòmica

L’habitual en exercir una activitat econòmica és utilitzar per al desenvolupament de la mateixa el mateix telèfon mòbil que s’usa per als fins particulars. No obstant això, la companyia telefònica emet una única factura, incloent, a més del telèfon mòbil, el telèfon fix, Internet i televisió, sense desglossar l’import total entre tots els serveis prestats.

 

Notícia completa de fical-impuestos.com: https://bit.ly/2TTDU2o

 

La pujada de Societats i de l’IRPF per a les rendes més altes, principals novetats fiscals

El projecte de pressupostos generals de l’Estat de 2019 incorpora nombroses novetats fiscals, entre les quals destaquen el tipus mínim del 15% en l’Impost sobre Societats per a les grans empreses, així com l’augment de l’IRPF per a les rendes superiors a 130.000 euros. La rebaixa de l’IVA al tipus reduït del 4% per a llibres electrònics, productes d’higiene femenina i serveis veterinaris és una altra de les novetats.

 

Notícia completa de Invertia.com: https://bit.ly/2TWIAVj

 

El nou ‘xec guarderia’: coneix els requisits per aplicar-te la deducció per maternitat ampliada

La declaració de la renda de 2018 que es presentarà a la primavera de 2019 inclou una important novetat fiscal per a les mares treballadores amb fills menors de tres anys escolaritzats.

A la tradicional deducció per maternitat s’uneix aquesta altra ampliada: un xec llar d’infants en l’IRPF que permet deduir fins a 1.000 euros addicionals en la seva declaració de renda per despeses d’escolarització de nens de fins a tres anys d’edat. Els nens han d’estar inscrits en guarderies o centres d’educació infantil.

 

Notícia completa de Invertia.com: https://bit.ly/2DafnRb