Qui està obligat a complir amb el nou Reglament de Protecció de Dades?

 

El 25 de maig de 2018 va entrar en vigor la aplicació del nou RGPD i després de quatre mesos de la plena aplicació encara hi ha qui es pregunta si està obligat a cumplir amb el nou Reglament de Protecció de Dades?

Estan obligats al seu cumpliment totes les persones, empreses i entitas públiques i privades que utilitzin qualsevol dada personal de clients, pacients, empleats, proveïdors, alumnes,  etc… en el desenvolupament de les seves activitats.

Això significa que tant professionals autònoms, com empreses del sector públic i del sector privat i entitats sense ànim de lucre han de cumplir amb el RGPD. Únicament s’exclou el tractament de dades personals quan es dur a terme  en l’esfera domèstica o estrictament personal.

El cumpliment d’aquesta obligació tan sols exigeix un petit esforç per part de les empreses i professionals, que junt amb l’assessorament adecuat, evitarà l’imposició de dures sancions econòmiques.

A l’hora d’establir les mesures requerides en matèria de protecció de dades a l’empresa, l’opció més aconsellable es recòrrer als serveis d’una entitat especialitzada que després d’el·laborar un estudi inicial sobre l’activitat i el sistema de tractament de l’empresa, crearà una estrategia adecuada a les seves necessitatsi procedirà a implementar cadascuna de les fases que integren el servei de Consultoria de Protecció de Dades, desde l’adequació de les clàusules d’informació i de recollida de consentiment, a l’adequació dels llocs webs corporatius i canals de comunicació online, l’anàlisi de riscos, l’el·laboració del Registre d’Activitats o la Confecció del Document de Seguretat entre d’altres.

Oblidis de preocupacions, previngui infraccions i eviti la possibilitat d’una sanció econòmica considerable, adreçant-se als nostres especialitstes. Grup Gestió ha apostat per cubrir aquestes necessitats dins de cada sector i cada empresa, oferint un servei complert i personalitzat i tot proposant les solucions que millor s’ajustin en cada cas.