La primera sanció per la declaració de béns a l’estranger fora de termini queda anul·lada

La declaració de béns a l’estranger no mereix la sanció del 150% del guany patrimonial imputat per Hisenda, per la declaració fora de termini de béns a l’estranger. Així ho estableix el Tribunal Econòmic Administratiu Central en una resolució de 14 de febrer, en la que no veu ànim de defraudar, i per la que anul·la la sanció. Aquesta resolució obre una via per a la resta de casos que s’han anat generant per situacions similars.

Notícia completa a elEconomista.es: https://bit.ly/2JFcsUo

 

Els impostos que ens esperen el 2020

Pedro Sánchez ha traslladat a la Comissió Europea el Programa d’Estabilitat per als pròxims quatre anys, de 2019 a 2022, on es recull un augment de la pressió fiscal valorat en 26.000 milions, el que suposa elevar el percentatge des del 35,1% actual del PIB al 37,7% l’any 2022. IRPF, patrimoni i la introducció de noves taxes a les transaccions financeres i a empreses tecnològiques són les novetats.

Notícia completa a Finanzas.com: https://bit.ly/2M5ymCU

 

Catalunya serà la primera comunitat que grava els béns de luxe de les empreses

Catalunya serà la primera comunitat autònoma en aplicar l’impost que grava els béns de luxe no productius que estiguin en mans de les empreses i que, per tant, no siguin necessaris per a la seva activitat. L’impost fixa un tipus progressiu del 0,21% al 2,75% sobre actius considerats “improductius”: habitatges, vehicles de més de 200 cavalls, embarcacions d’oci, aeronaus, obres d’art, antiguitats i joies.

Notícia completa a elPeriódico: https://bit.ly/2weR3t4

 

La Justícia europea obliga a les empreses a implantar sistemes de còmput de la jornada laboral diària

El Tribunal de Justícia de la UE ha determinat que els Estats membres “han d’imposar als empresaris” l’obligació d’implantar un “sistema objectiu, fiable i accessible” que permeti computar la jornada laboral diària realitzada per cada treballador. És la forma, assenyala el tribunal, perquè els empleats puguin provar si s’han vulnerat els seus drets laborals i les autoritats i tribunals puguin controlar que es respecten aquests drets.

Notícia completa a CincoDías: https://bit.ly/2VGLDXd

 

S’ha de considerar com a temps de treball efectiu el desplaçament del treballador al domicili dels seus clients?

El TS desestima el recurs interposat per un sindicat, en considerar que el temps destinat pels treballadors des del seu domicili fins al primer i últim usuari, no sempre ha de ser considerat com a temps de treball efectiu.

Notícia completa a Legal Today: https://bit.ly/2JzbDx5

Imprimir