EL TJUE ES TORNA A PRONUNCIAR SOBRE L’IRPH
El dia 13 de juliol es va afegir un nou capítol al periple judicial de la clàusula de referència a l’IRPH dels préstecs hipotecaris a interès variable.
El dia 13 de juliol es va afegir un nou capítol al periple judicial de la clàusula de referència a l’IRPH dels préstecs hipotecaris a interès variable.
El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha iniciat el tràmit d’informació pública per a delimitar els municipis que es declararan zones de mercat residencial tensionat i on s’aplicaran les mesures de limitació de les rendes de lloguer que preveu la llei estatal pel dret a l’habitatge i que us explicàvem aquí.
El BOE del 25 de maig publica la nova Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l’habitatge que, a banda d’un seguit de disposicions relatives a polítiques públiques d’habitatge, en conté d’altres en matèria d’arrendaments d’habitatges i de procediments judicials de desnonament de gran repercussió per a propietaris i arrendataris.
El BOE del 9 de maig publica la Llei 11/2023, de 8 de maig, que transposa al nostre ordenament jurídic diverses directives de la Unió Europea sobre diferents matèries. Entre les més rellevats hi trobem la modificació de la Llei del notariat a fi d’habilitar la intervenció telemàtica del notari
El BOE de 21 de febrer ha publicat la Llei 2/2023, de 20 de febrer, reguladora de la protecció de les persones que informin sobre infraccions normatives i de lluita contra la corrupció.
El Congrés dels Diputats ha aprovat definitivament, dins del marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, la Llei 18/2022, de 28 de setembre, de creació i creixement d’empreses, dirigida a facilitar la creació de noves empreses i impulsar el creixement i expansió de les ja constituïdes mitjançant una bateria de mesures que poden sintetitzar-se en les següents:
El dia 26 de setembre entrarà en vigor el nou Text refós de la llei concursal, reformat per la Llei 16/2022, de 5 de setembre, que té com a objectiu essencial la transposició de la Directiva europea 2019/1023, de reestructuració i insolvència, però que pretén anar més enllà en la millora dels procediments d’aquest tipus amb tres objectius principals:
El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha declarat que és contrària al dret de la Unió l’aplicació de principis processals que restringeixin en el temps la restitució de quantitats indegudament pagades pels consumidors a conseqüència d’una clàusula declarada abusiva.
La sentència del Tribunal Suprem de 23 de març passat estableix que una empresa que compti amb diversos centres de treball o que formi part d’un grup empresarial, si desitja acomiadar un treballador per causes econòmiques, ha d’exposar a la carta d’acomiadament la situació econòmica que afecta tot el conjunt de centres de treball o empreses del grup.
Us recordem que el mes de desembre passat va entrar en vigor la Llei 16/2021, per la qual es va modificar la Llei 12/2013 de mesures per millorar el funcionament de la cadena alimentària, que introdueix novetats rellevants que afecten les relacions entre operadors que intervenen a la cadena alimentària, des de la producció a la distribució de productes agrícoles o alimentaris, concretament:
SEGUEIX-NOS