Per a què serveix el distintiu?

És una classificació en funció dels nivells de contaminació del teu vehicle. En algunes ciutats s’està ja utilitzant aquest distintiu ambiental a l’hora de restringir el trànsit en els dies d’alta contaminació, prohibint la circulació als vehicles que no en tenen.

On he col·locar-?

El distintiu ha d’anar adherit a l’angle inferior dret del parabrisa davanter, si es disposa d’ell. Si no n’hi ha (en el cas de motocicletes), en qualsevol lloc visible de el vehicle.

Estic obligat a col·locar-lo en el meu vehicle?

No. La col·locació de el distintiu és voluntària. No obstant això, hi ha ordenances municipals que poden regular o fins i tot limitar la circulació del vehicle en funció del distintiu que tingui, per la qual cosa et recomanem que consultis les ordenances del teu municipi en aquest sentit, pel que aconsellem que ho portis posat.

Si no porto el distintiu col·locat Puc beneficiar dels avantatges?

No. Atès que la utilitat del distintiu és que els agents puguin discriminar fàcilment els vehicles més ecològics d’un cop d’ull (per exemple en dies d’alta contaminació), si no el portes visible és impossible que ho facin, per tant encara que el teu cotxe compleixi amb els requisits, no podràs beneficiar-te dels avantatges que comporten els diferents distintius.