Des de GRUP GESTIÓ us volem informar que estem a l’espera que les autoritats governamentals publiquin la normativa que reguli les possibles mesures d’ajut per tal que les empreses puguin superar la situació excepcional que el COVID-19 està provocant.

En qualsevol cas, si a la vostra empresa aprecieu una baixada considerable de les comandes, seria important començar a valorar la possibilitat d’acordar amb els vostres treballadors la implantació de jornades reduïdes o vacances per les properes setmanes, tot esperant  l’evolució de la situació.

No obstant, en el supòsit que la vostra empresa estigui directament relacionada amb una activitat que en aquests moments ja es troba paralitzada o molt afectada a nivell productiu, considerem convenient valorar la preparació i presentació en els propers dies d’un expedient de regulació d’ocupació temporal, amb la finalitat de reduir el màxim possible el cost de personal davant la paralització de l’activitat.

Volem insistir, però, que encara no s’ha publicat cap instrucció o normativa concreta que indiqui com actuar davant d’aquesta situació, tot i que entenem que s’hauria de legislar tant pel que fa a ajuts, com pel que fa a la minimització dels procediments de treball.

En el moment que es publiqui qualsevol norma al respecte, us informarem sobre les actuacions concretes que es legislen i els aspectes pràctics de cada una d’elles.

Xavier Ferran
Advocat
Gestió Girona Advocats, S.L.U.
Tel: 972 205 004
Fax: 972 411 568

Imprimir