El Tribunal de Comptes estreny a Hisenda perquè controli els beneficis fiscals a empreses, ONG i Església

El Tribunal de Comptes ha publicat un informe en el qual fiscalitza l’aplicació i control dels beneficis fiscals a empreses, ONGs i Església durant el 2015. Segons l’entitat, l’Agència Tributària només va resoldre al voltant de la meitat de tots els “filtres” que s’activen en un any per controlar aquests resultats.
L’altra meitat d’aquests filtres – alertes informàtiques que s’activen en declaracions de contribuents que s’apliquen alguns d’aquests beneficis-, quedaran pendents de resolució de forma permanent.

 

Notícia completa de Invertia.com: http://bit.ly/2FQMurR

 

Els auditors preveuen una millora dels resultats i els dividends en les empreses

Els auditors espanyols es mostren optimistes amb el potencial de creixement de l’economia espanyola i dels resultats empresarials, segons mostra el panell d’experts de la Junta Directiva de l’Institut de Censors Jurats de Comptes a Espanya (ICJCE).

En concret, el 90% dels 34 auditors que componen el panell considera que els resultats de les empreses hauran tancat a l’alça en l’exercici 2017. Aquest fet es traduirà, segons l’informe, en què els dividends a compte o amb càrrec al resultat creixerà, tal com opinen el 71% dels participants en l’estudi.

 

Notícia completa de Cinco Días: http://bit.ly/2sfZCos

 

Esborrany, drets de subscripció, autoliquidacions … Les novetats del model de declaració IRPF 2017

El Ministeri d’Hisenda ha sotmès a informació pública (fins al 16 de gener) dos projectes d’ordres ministerials, les que regulen els models de declaració de l’IRPF i del Patrimoni de l’exercici 2017.
Entre les novetats, segons l’Associació Professional d’Experts Comptables i Tributaris d’Espanya (AECE), destaquen cinc:
1. Terminis de presentació
2. Domiciliació bancària
3. Model de declaració de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques
4. Possibilitat de sol·licitar la rectificació d’autoliquidació de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques
5. Obtenció del número de referència

 

Noticia completa de Invertia.com: http://bit.ly/2GXoV1O

 

El Reglament europeu de Protecció de Dades reforça els drets dels ciutadans sobre les seves dades personals

La celebració del Dia europeu de Protecció de Dades, efemèride que té lloc el 28 de gener, està marcada enguany pel nou Reglament General de Protecció de Dades, que s’aplicarà el 25 de maig. Aquesta normativa, que actualitza i reforça els drets dels ciutadans sobre la seva informació personal, canvia la forma en què les organitzacions gestionen la protecció de dades, han d’adoptar mesures conscients, diligents i proactives.

L’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD) ha publicat una infografia amb els nous drets que tindrà el ciutadà a partir del 25 maig, i que complementen als tradicionals drets ARCO (Accés, Rectificació, Cancel·lació i Oposició). Un d’ells és el nou dret a la portabilitat, pel qual una persona que hagi proporcionat les seves dades a un proveïdor de serveis pot sol·licitar la recuperació i trasllat d’aquestes dades a una altra plataforma quan sigui tècnicament possible.

 

Notícia completa Law&trends: http://bit.ly/2DHToiC

Imprimir