Al treballador que fa vaga se li descompta el dia més part del descans (0.4 dies)

El 14N (ara el 8-M de vaga de les dones) tindrà conseqüències econòmiques per als treballadors que decideixin secundar-la. Al dia de la vaga cal sumar-li també el descompte de la part del descans setmanal. Per a un sou de 2.500 euros bruts al mes suposarà 116.67 euros (83.33 pel dia i la resta pel descans setmanal).

 

Notícia completa de Invertia.com: http://bit.ly/2DgD33q

 

Linde veu “difícil” que les pensions pugin amb l’IPC i recomana plans privats

El Banc d’Espanya veu “difícil” que durant els propers anys es pugui finançar un augment de les pensions vinculat a l’evolució de l’IPC. Així́ es va expressaŕ ahir Luis María Linde, governador de la institució, després d’una conferència en la qual va repassar els “problemes seriosos” que afronta el sistema públic.

 

Notícia completa de Expansión: https://economistas.es/wp-content/uploads/2018/03/p1lind.pdf

 

Les plataformes de pisos turístics informaran a Hisenda des d’octubre

Les plataformes de lloguer d’habitatges d’ús turístic, com Airbnb, HomeAway, Wimdu o Niumba, començaran a subministrar a l’Agència Tributària les dades fiscals relatives a aquesta activitat abans del 31 d’octubre, segons l’ordre ministerial que regula el nou model de declaració informativa sobre els lloguers turístics, recollida per Europa Press.

 

Notícia completa de Cinco Días: http://bit.ly/2twv16M

 

Quines despeses de formalització de la hipoteca es poden reclamar i com

El Tribunal Suprem s’ha pronunciat sobre el repartiment de les despeses associades a la constitució d’una hipoteca. Aclareix que l’impost de Transmissions Patrimonials i el impost sobre Actes Jurídics Documentats (IAJD) seran a càrrec dels consumidors, posicionant-se així a favor de la banca. Però hi ha un matís: per el timbre dels documents notarials, l’impost corresponent a la matriu s’abonarà per parts iguals entre prestador i prestatari, i el corresponent a les còpies, per qui les sol·liciti, diu l’Alt Tribunal.

 

 

Notícia completa de Cinco Días: http://bit.ly/2FhJW6n

 

Imprimir