Les parelles internacionals ja poden triar la llei que regirà patrimonialment la seva separació o herència

A partir d’avui qualsevol parella internacional podrà triar la llei que s’aplicarà en cas de separació, divorci o mort. Des d’aquest dimarts (trenta mesos després de la seva publicació al Diari Oficial de la Unió Europea), entren en vigor dos nous reglaments europeus que unifiquen les regles de conflicte normatiu sobre el tribunal competent i la llei aplicable en matèria de règims econòmics matrimonials i efectes patrimonials de les unions registrades. Una solució necessària per posar remei als problemes que provocaven la diversitat de regles existents en els diferents països.

 

Notícia completa de Cincodias.com: https://bit.ly/2HypsM2

 

120.000 contribuents han declarat lloguers després de ser avisats per Hisenda

La campanya d’avisos sobre lloguers ha aflorat 120.000 arrendaments sense declarar des 2015. Així ho ha anunciat Jesús Gascón, director de l’Agència Tributària (AEAT), en la compareixença al Congrés per explicar els Pressupostos.

Gascón ha detallat que en els casos més flagrants s’han realitzat actuacions de control. L’AEAT va començar a avisar els contribuents que coneixia que tenien lloguers, entre ells, turístics, en 2016, en la Campanya de la Renda del 2015. Segons ha informat llavors, es va avisar 21.500 contribuents.

 

Notícia completa de expansion.com: https://bit.ly/2DNBWvu

 

Si vas a fer un curs, vendre drets o sortir-te d’un fons … Consulta les retencions de l’IRPF per a 2019

L’Agència Tributària ja ha publicat el quadre de retencions i ingressos a compte de l’IRPF per a aquest any. Amb caràcter general, els tipus són idèntics als de 2018, excepte en el supòsit dels rendiments de capital mobiliari derivats de la propietat intel·lectual quan es percebin per contribuents que no siguin el propi autor.

A les rendes del treball, entre d’altres, es troben els premis literaris, artístics o científics no exempts d’IRPF tindran una retenció del 15%, així com les conferències, cursos i seminaris.

 

Notícia completa de Invertia.com: https://bit.ly/2HKzbPC

 

El Suprem dictamina el repartiment de les despeses hipotecaris al 50% entre banca i client

Nova volta de rosca a les despeses hipotecaris que des de fa mesos pateixen les anades i vingudes del Suprem i el Govern. L’Alt Tribunal acaba de dictaminar un repartiment al 50% de les despeses notarials, de gestoria i de registre en el procés de signatura d’una hipoteca. Una decisió que contradiu el que estableix la futura llei hipotecària que encara no ha entrat en vigor, que estableix que la banca ha d’assumir totes les despeses a excepció del de la taxació de l’habitatge.

 

Notícia completa de Invertia.com: https://bit.ly/2G2HUef

 

Imprimir