Montero confirma que les rendes de més de 140.000 euros pagaran diversos punts més d’IRPF

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha confirmat aquest dilluns que les rendes de més de 140.000 o 150.000 euros tindran una pujada de l’IRPF de diversos punts (tres o quatre va arribar a dir d’exemple), si bé ha indicat que únicament afectarà a menys del 0,5% dels contribuents d’aquest impost.

 

Notícia completa de expansion.com: https://bit.ly/2Qhe2f8

 

Hisenda estudia rebaixar l’impost de societats a 1,4 milions de pimes

Nou avanç en la negociació fiscal oberta pel Govern de Pedro Sánchez amb Units Podem per aconseguir el seu suport parlamentari a les noves comptes públics de l’Executiu. El Ministeri d’Hisenda, que lidera els contactes amb la formació morada, ha acceptat estudiar una rebaixa de l’impost de societats per a les pimes. En concret, segons fonts coneixedores de la negociació, el plantejament que hi ha sobre la taula és que les companyies que facturin menys d’un milió d’euros passin a pagar un tipus del 23% enfront del tipus general del 25% a què estan sotmeses actualment al costat a la resta d’empreses.

 

Notícia completa de Cinc Dies: https://bit.ly/2plT970

 

El Govern facilitarà a les comunitats de veïns decidir sobre els pisos turístics

El Govern preveu modificar la llei d’arrendaments urbans i la de propietat horitzontal per abordar la qüestió de l’auge d’habitatges d’ús turístic, un dels principals reptes a què s’enfronta el turisme, ha assenyalat avui la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Maria Oliver.

 

Notícia completa de invertia.com: https://bit.ly/2RdrTVd

 

Les empreses poden deduir-se el 100% de l’IVA de la compra de vehicles per als seus comercials

El Tribunal Suprem acaba d’esmenar la plana a l’administració tributària aclarint que les empreses poden deduir-se el 100% de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) aplicat a la compra de vehicles per als seus agents comercials. Fins ara, Hisenda venia acceptant només deduccions sobre el 50% de l’impost al·legant que el benefici fiscal ple estava sol dirigit a aquests treballadors quan fossin autònoms. El Suprem aclareix que aquesta deducció és vàlida també per als agents comercials assalariats i obre la porta al fet que milers d’empreses recuperin aquesta altra part dels diners pagats en els últims anys.

 

Notícia completa de Cinc Dies: https://bit.ly/2OaGSjQ

 

Imprimir