Les parelles internacionals ja poden triar la llei que regirà patrimonialment la seva separació o herència

A partir d’avui qualsevol parella internacional podrà triar la llei que s’aplicarà en cas de separació, divorci o mort. Des d’aquest dimarts (trenta mesos després de la seva publicació al Diari Oficial de la Unió Europea), entren en vigor dos nous reglaments europeus que unifiquen les regles de conflicte normatiu sobre el tribunal competent i la llei aplicable en matèria de règims econòmics matrimonials i efectes patrimonials de les unions registrades. Una solució necessària per posar remei als problemes que provocaven la diversitat de regles existents en els diferents països.

 

Notícia completa de Cincodias.com: https://bit.ly/2HypsM2

 

Autònom de baixa: he o no he de pagar la quota?

Els professionals autònoms han entrat en 2019 enfrontant nombrosos canvis pel que fa als seus drets i obligacions amb la Seguretat Social. Entre les modificacions destaca la baixa per malaltia o incapacitat temporal.

 

Notícia completa de Cincodias.com: https://bit.ly/2DJHAPk

 

Miguel derrota a Hisenda: no li pot sancionar per gastar poca llum a casa

Miguel ha derrotat a la Hisenda espanyola. Judicialment parlant. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) acaba d’anul·lar les resolucions del Tribunal Econòmic Administratiu Regional (TEAR), òrgan superior de l’Agència Tributària, que havia avalat les sancions que el fisc va posar a aquest veí del municipi de Getafe per gastar poca llum a casa. Hisenda haurà així que tornar-li les deduccions que li va prendre en diverses declaracions de la renda en el capítol de ‘habitatge habitual’, deduccions que segons l’agència mai hauria d’haver tingut perquè el consum elèctric de casa és tan baix que no podia ser la seva residència ‘habitual’.

 

Notícia completa de elconfidencial.com: https://bit.ly/2BErvZM

 

El Suprem obliga les asseguradores a cobrir els deutes tributaris dels administradors

El Tribunal Suprem obliga les companyies asseguradores a cobrir la responsabilitat per deutes tributaris dels administradors. El Suprem, en una sentència de 29 de gener de 2019, assegura que és una matèria pròpia de la responsabilitat dels administradors i que l’assegurança de responsabilitat civil que subscriuen aquests directius ha d’incloure aquestes contingències.

 

Notícia completa de eleconomista.es: https://bit.ly/2E8INja

 

Imprimir