Surt a la llum el formulari per reclamar l’IRPF de la prestació per maternitat

L’Agència Tributària ha elaborat el primer esborrany per demanar la devolució de les prestacions d’IRPF per baixa maternal. No obstant això, aquest esborrany podria no ser el definitiu, ja que la seva publicació no és oficial encara.

A principis d’aquest mes, el Tribunal Suprem va tancar la polèmica de les prestacions per maternitat després de sentenciar que quedarien exemptes en l’Impost de la Renda sobre les Persones Físiques (IRPF).

 

Notícia completa de eleconomista.es: https://bit.ly/2D5CfTc

 

Sóc autònom, quines despeses puc deduir de l’IRPF?

TJ. acaba de donar-se d’alta com a autònom i li agradaria saber quines despeses es pot deduir de l’IRPF en fer la pròxima declaració de la renda. Antonio Parets, expert tributari de Gestha, li respon que en l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques dels rendiments d’activitats empresarials o professionals es poden calcular per dos mètodes: el d’estimació directa (serà el més habitual) determina el benefici en base a ingressos menys despeses; o el d’estimació objectiva, conegut com ‘Mòduls’, es refereix a activitats concretes i es determina el benefici en base a una sèrie de mòduls.

 

Notícia completa d’Inversión & Finanzas: https://bit.ly/2O5tDNz

 

La banca signatura davant notari que pagarà la taxa hipotecària si ho exigeix ​​el Suprem

La incertesa regulatòria sobre l’Impost d’Actes Jurídics Documentats (AJD) de les hipoteques ha obligat la banca a reaccionar per evitar un col·lapse en la signatura dels contractes i generar problemes als clients.

Diferents entitats han incorporat clàusules per deixar clar que aquest gravamen s’ha d’abonar en funció de la legislació vigent. En aquest moment és l’usuari el que ha de sufragar aquesta taxa, que pot arribar al 1,5% depenent de la comunitat autònoma on s’ubiqui l’immoble.

 

Notícia completa de eleconomista.es: https://bit.ly/2CX5HKY

 

Autònoms i pimes podran presentar el model 347 al febrer

Els professionals autònoms i les pimes espanyoles podran presentar el model informatiu 347 al mes de febrer, fet que suposarà un important respir a nivell fiscal per a aquest col·lectiu.

Així ho ha anunciat la Federació Espanyola de Tècnics Tributaris i Assessors Fiscals (FETTAF) a través d’un comunicat i d’acord amb la modificació de l’Ordre HFP / 1106/2017, que en el seu inici va fixar gener com la data límit.

 

Notícia completa de cincodias.elpais.com: https://bit.ly/2AhbyZ0

Imprimir