BLOG

Urgent: proper venciment de deutes tributaris

28 maig 2020|

Com hem anat informant durant aquestes setmanes a la nostra web, aquells deutes amb l’Administració que estiguessin en termini voluntari de pagament abans del passat 18 de març, quedaven suspesos fins el 30 de maig, segons allò establert per el RD-Llei 15/2020.

Noves mesures introduïdes pel RD llei 19/2020, en relació la crisi del COVID-19

28 maig 2020|

S'acaba de publicar al BOE un nou Reial decret llei amb mesures addicionals en diversos àmbits per afrontar la crisi del COVID-19. A continuació detallem les més destacades.

Apostes per l’E-commerce? T’ajudem a impulsar el teu negoci digital dins el marc legislaitiu

22 maig 2020|

Una botiga online exigeix complir amb uns requisits legals. A Grup Gestió t'oferim assessorament per desenvolupar el teu negoci digital dins el marc de la normativa actual.

Publicat el Reial Decret llei que especifica determinats aspectes relatius als ERTO per causa de la COVID-19

15 maig 2020|

El BOE publica una bateria de mesures que tenen com a objectiu donar resposta a la situació en què es trobaran, un cop s’aixequi l’estat d’alarma, les empreses que han hagut de recórrer als ERTO

Increment de les deduccions a l’IRPF per donatius

13 maig 2020|

El recent Reial decret llei 17/2020 va introduir un increment als percentatges de deducció aplicables als donatius realitzats per persones físiques a les entitats sense ànim de lucre incloses a la Llei 49/2002

La Generalitat aprova els ajuts pel reinici de l’activitat Post-Covid 19

12 maig 2020|

Recentment s’ha publicat al DOGC el programa d’ajuts adreçat a autònoms i microempreses, per a contribuir a reprendre la seva activitat després del tancament forçós originat per la crisi de la COVID-19

La importància del Certificat Digital

7 maig 2020|

Recomanem a tots els nostres clients que obtinguin el seu certificat digital, i en cas que vulguin que en gestionem l’obtenció.

Entrada en vigor de les mesures fiscals de la Generalitat de Catalunya

5 maig 2020|

El passat dia 30 d’abril es va publicar la Llei autonòmica 5/2020, per la qual s’aproven, entre d’altres, les mesures fiscals derivades de l’aprovació dels Pressupostos Generals per aquest any, i que, com a norma general, han entrat en vigor el passat 1 de maig.

Urgent: ajornament i moratòries de les quotes de la Seguretat Social i autònoms

4 maig 2020|

Els recordem que, l’ajornament / moratòria del pagament de les quotes de la seguretat social, d’acord amb el que estableix el RD-Llei 11/2020 , pel que fa a les quotes a pagar en el mes de maig, es poden demanar  fins al pròxim dia 10 de maig.

Publicades les bases pels ajuts autonòmics al comerç, serveis, artesania i moda

4 maig 2020|

La Generalitat de Catalunya ha fet públiques avui les bases per a la concessió d’ajuts a fons perdut en l’àmbit del comerç, els serveis, l’artesania i la moda, afectats per la crisi del COVID-19.

La Generalitat aprova un ajut per a treballadors perjudicats econòmicament pel COVID-19

30 abril 2020|

Des del dia 30 d’abril es pot sol·licitar l'ajut extraordinari aprovat per la Generalitat de Catalunya, dirigit als treballadors per compte d'altri i autònoms amb càrregues familiars, que hagin patit una disminució superior al 30% dels seus ingressos per causa de la COVID-19.

Anunciat el pla de reversió (“desescalada”) de les mesures excepcionals amb motiu del COVID-19

30 abril 2020|

Ahir es va conèixer oficialment el pla de l'executiu nacional per tal de recuperar la normalitat a l'activitat econòmica i social prèvia a l'actual crisi sanitària.

Noves mesures aprovades pel RD-llei 15/2020 en matèria d’arrendament de locals de negoci

23 abril 2020|

El govern ha dictat una regulació per a sortir al pas de les afectacions que la crisi sanitària ha ocasionat en els contractes d’arrendament per a ús diferent del d’habitatge sotmesos a la Llei d’arrendaments urbans.

Bona diada de Sant Jordi 2020

23 abril 2020|

Noves mesures econòmiques i fiscals contemplades pel RD-llei 15/2020

23 abril 2020|

S'ha publicat al BOE el Reial decret llei 15/2020, que aprova mesures complementàries d'ajuda econòmica per als sectors més afectats per l'actual crisi sanitària. A continuació passem a resumir les més significatives:

Com gestionar la sortida de la crisi sanitària

20 abril 2020|

És molt probable que els hàbits de consum, i fins i tot, la pròpia estructura econòmica, es vegi afectada durant un termini de temps que anirà més enllà del que durin els efectes estrictament sanitaris de la crisi.

Préstec ICF: Avalis liquiditat Covid-19

17 abril 2020|

L’ICF ofereix una línia de préstecs sense la intervenció d’entitat financera i que compta amb l’aval 100% d’Avalis per tal que puguin finançar la seva manca de liquiditat provocada pel COVID-19.

9 preguntes sobre el Coronavirus tenint en compte la Protecció de dades

16 abril 2020|

Des de GRUP GESTIÓ volem donar resposta en aquests moments a aquelles preguntes que, com a empresaris, us podeu estar fent sobre el tractament de dades de salut.

Mesures aprovades pels Reials decrets lleis 8/2020 i 11/2020, en matèria d’arrendament d’habitatges i préstecs hipotecaris

7 abril 2020|

Detallem les mesures aprovades en els últims Reials decrets lleis, tant pel que fa a arrendaments d'habitatges com per a prèstecs hipotecaris.

Publicat l’ajut econòmic per empresaris afectats pel COVID-19

6 abril 2020|

El passat divendres es varen publicar al DOGC els requisits i condicions per acollir-se als ajuts autonòmics per empresaris afectats per la crisi sanitària, que es va anunciar dies enrere, tal com varem informar també al nostre blog. Cal dir, abans que res, que aquesta norma neix amb un abast molt limitat, per diversos motius

Urgent: ajornament de les quotes de la Seguretat Social i autònoms

6 abril 2020|

Benvolguts clients, tal com varem informar al nostre blog, els recordem que, per acollir-se a l’ajornament del pagament de les quotes de la seguretat social, arrel d’allò establert al RD-Llei 11/2020, per el que fa al mes d’abril, podran fer-ho fins el proper dia 10 d’abril, i l’ajornament meritarà un interès del 0,5% anual (davant el 3,75% habitual).

Nou paquet de mesures contingudes en el RD-llei 11/2020

1 abril 2020|

Avui s'ha publicat al BOE el Reial Decret-Llei de mesures urgents complementàries per a la crisi del COVID-19. Es tracta d'un paquet de mesures, noves en alguns casos, i extensives o complementàries d'altres ja implementades en anteriors disposicions

Recull de les mesures més rellevants aprovades amb motiu del COVID-19

31 març 2020|

Des de que, a finals de la segona setmana del març es van començar a aplicar mesures relatives a la crisi sanitària del COVID-19, s’han succeït les normes i circulars interpretatives en relació a l’aplicació de les mateixes, que tenen abast en diferents àmbits empresarials, i de les quals us hem anat informant oportunament.