la joia Mimosa

  • L’Oncolliga i la dissenyadora Cristina Julià s’uneixen per impulsar el programa Mimosa creant una joia com a símbol de feminitat i superació.
  •  Els beneficis de la venda d’aquesta peça es destinaran íntegrament a impulsar la reinserció laboral de dones que han patit càncer i han perdut la feina a causa de la malaltia

Dolors Carreras, gerent de Grup Gestió, ha estat escollida ambaixadora del programa Mimosa de la Fundació Oncolliga Girona. El programa Mimosa és un projecte de reinserció laboral que té com a objectiu donar feina a persones que pateixen o han patit càncer i que han vist frenada la seva vida professional a causa de la malaltia.


La Fundació Oncolliga i l’artista i dissenyadora Cristina Julià han sumat esforços per impulsar el programa Mimosa creant una joia de plata que recull la força de les dones que han superat grans obstacles. La peça, batejada amb el nom de ‘la joia Mimosa’, és un collaret que s’inspira en les formes orgàniques i arrodonides de la planta que li dóna nom, símbol de feminitat i superació, i es podrà adquirir en diferents botigues de Girona i també online per un preu de 60 euros.


Tots els beneficis que s’obtinguin per la venda d’aquesta joia es destinaran al col·lectiu Mimosa, format per les artesanes del programa de reinserció laboral de la Fundació Oncolliga Girona. Amb el suport de l’Oncolliga, Mimosa treballa per millorar la realitat socioeconòmica d’aquestes dones a través de l’elaboració productes artesanals que elles mateixes creen i comercialitzen.

Dolors Carreras (gerent de Grup Gestió), Consol Mas (advocada), Encarna Tirado (responsable de càterings i banquets del Celler de Can Roca), Rosa Gil (periodista), Consol Ribas (copropietària del restaurant La Penyora), Iolanda Bustos (cuinera i propietària del restaurant La Calèndula) o Marta Xargay (jugadora professional de bàsquet) són algunes de les dones de diferents àmbits professionals que donen suport al projecte i que ajuden a la seva difusió.

Un projecte amb tres anys de vida

El contacte i l’experiència professional de la Fundació Oncolliga Girona amb els malalts de càncer i els seus familiars van fer que l’entitat s’adonés de les mancances i necessitats d’aquest col·lectiu dins del context social on viuen. Una d’aquestes necessitats és que, en molts casos, un cop diagnosticada la malaltia comença un llarg període de tractament i recuperació que sol provocar llargues absències laborals, a conseqüència de les quals, el pacient acaba perdent la feina. Davant d’aquesta situació, l’Oncolliga va fer una avaluació del problema i es va començar a perfilar i donar forma a un possible projecte de reinserció laboral que es va materialitzar l’any 2013 amb el naixement de Mimosa, que té com a objectiu donar feina a persones afectades de qualsevol tipologia de càncer o als seus familiars que estan inactives laboralment. Una iniciativa pionera a les comarques gironines que ha anat evolucionant i que actualment se centra en l’elaboració de productes artesanals (bijuteria, peces de roba, etc), fets a mà pels mateixos voluntaris.

Art entre dones, Mimosa

Des de Grup Gestió us animem a col·laborar en aquesta iniciativa!

Imprimir