Quant t’anavena tornar per l’impost AJD de l’hipoteca? El Suprem es desdiu: paga el client (i no el banc)

El ple del Tribunal Suprem ha optat per tornar per on va venir i ha decidit tornar a la doctrina anterior: serà el client i no el banc qui hagi de sufragar l’Impost d’Actes Jurídics i Documentats (IAJD). El 18 d’octubre passat va canviar de criteri i un dia després va paralitzar l’aplicació del canvi de criteri sobre la qüestió fins ara.

 

Notícia completa de fintec.com: https://bit.ly/2zEL4zj

 

Hisenda mantindrà els actuals límits que permeten la tributació per mòduls

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha anunciat aquest dimarts que el Govern mantindrà els actuals límits que permeten la tributació per mòduls per als autònoms, el que beneficiarà a mig milió d’autònoms. Així, es prorrogarà per quarta vegada i s’anul·larà la modificació que estava prevista introduir en el sistema a partir l’1 de gener de el 2019.

 

Notícia completa d’Inversió & Finances: https://bit.ly/2PQcuMD

 

L’empresa familiar alerta que Espanya està “pitjor que el 2008” per afrontar una recessió i exigeix ​​pactes polítics

L’Institut d’Empresa Familiar (IEF) adverteix que, davant “els tambors que anuncien un alentiment del creixement i un possible canvi de cicle a nivell econòmic mundial”, Espanya ha de “fer els deures”. “No ens podem permetre que se segueixin adoptant mesures de curt termini amb la finalitat principal de garantir la governabilitat”, va denunciar el president de l’organització, Francisco Riberes, a la cloenda del XXI Congrés Nacional de l’Empresa Familiar, que s’ha celebrat a València amb més de 700 assistents, rècord en aquest esdeveniment.

 

Notícia completa de eleconomista.es: https://bit.ly/2yZd9Sr

 

Ni tan sols dos de cada deu mares afectades rebrà la devolució de l’IRPF

Menys de 200.000 mares i pares han de percebre la devolució de l’IRPF de les seves baixes de maternitat i paternitat, tot i que a priori 1,1 milions de beneficiaris durant el període 2014 i 2017 podrien beneficiar-se d’aquesta exempció. Així, afectarà tot just a un 17% del total d’afectats, mentre que els 900.000 restants no rebran diners algun, segons l’estimació realitzada aquest dilluns pels Tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha), que van xifrar en uns 266 milions el cost total de aquestes devolucions.

 

Notícia completa d’Inversió & Finances: https://bit.ly/2RIu8iB

Imprimir