L’IRPF per la prestació de maternitat ja es pot reclamar i es cobrarà abans d’abril

Hisenda ha anunciat aquest dilluns el mecanisme per a la devolució de l’IRPF per les prestacions de maternitat i paternitat cobrades des de 2014, que ja està operatiu i que tornarà totes les quantitats abans d’abril de 2019.

De mitjana, cada mare rebrà uns 1.600 euros, quantitat que serà de 383 euros per als pares, amb un cost total de 1.200 milions d’euros per al pressupost públic.

 

Notícia completa de lavanguardia.com: https://bit.ly/2QLrDPN

 

Quins canvis hauran d’assumir les empreses amb la nova LOPD

La nova Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) és ja una realitat. Deixant de banda el nou capítol X, que introdueix en el nostre ordenament un conjunt de garanties de drets digitals -dret a l’oblit, desconnexió digital, neutralitat o l’educació digital, entre molts d’altres-, ia falta que el text sigui publicat al Butlletí Oficial de l’Estat, és important tenir en compte els canvis que introdueix el text i com afectaran aquestes novetats en el dia a dia de les empreses.

 

Notícia completa de expansion.com: https://bit.ly/2zyxAFP

 

30 consells per pagar menys IRPF en 2019

EXPANSIÓN ofereix 30 recomanacions del Consell General d’Economistes-Reaf per dur a terme abans del 31 de desembre amb l’objectiu de reduir la factura fiscal en l’IRPF. Es poden avançar o retardar decisions que rebaixin el que s’haurà de pagar a Hisenda en la declaració de la renda de la primavera que ve. Els consells afecten famílies, autònoms, majors de 65 anys, aturats, empresaris, treballadors o inversors.

 

Notícia completa de expansion.com: https://bit.ly/2RwDCh6

 

El Govern ultima obligar les empreses a registrar la jornada dels seus empleats

El Govern vol modificar l’actual regulació del registre horari per obligar les empreses a registrar la jornada laboral dels seus treballadors, mesura amb la qual “podria arribar a un acord en les pròximes dates” amb els interlocutors socials.

El secretari general de CCOO, Unai Sordo, després de participar en una jornada sobre formació professional, ha precisat que aquesta mesura és “fonamental” perquè en les empreses hi hagi un sistema de control i d’horaris perquè hi ha molta ocupació a temps parcial fraudulent i hores extres no pagades ni cotitzades.

 

Notícia completa de Invertia.com: https://bit.ly/2Qlk2Z1

Imprimir