Fins a 1.000 euros en despeses: l’estalvi per client de la nova Llei Hipotecària

La nova Llei Hipotecaria, que va entrar en vigor el passat diumenge 16 de juny, entre altres aspectes, obliga les entitats a assumir les despeses de notaria, gestoria i registre, la qual cosa permetrà als clients estalviar una mitjana de 500 a 1.000 euros. Una altra novetat és que el banc només podrà començar el procediment de desnonament si ha dues quotes impagades o el 3 % del capital de la hipoteca en la primera meitat de la vida del préstec, o bé 15 quotes o el 7% en la segona meitat del mateix.

Notícia completa a Inversión&Finanzas: http://bit.ly/2RoUNCh

 

El Tribunal Suprem obliga que els recursos a Hisenda tornin a ser gratuïts

Els recursos presentats davant del Tribunals Econòmic-Administratius deixaran de pagar costes com a conseqüència de la seva anul·lació pel Tribunal Suprem, que ha anul·lat l’article reglamentari que les regulava, en considerar que, en lloc de costes, realment es tracta del cobrament de taxes en un procediment que ha de ser gratuït. Els tribunals econòmic-administratius podien cobrar un 2% del que es reclamava.

Notícia completa a elEconomista.es: http://bit.ly/2WR9QdZ

 

Els empresaris endeutats tindran una segona oportunitat amb la nova Directiva d’Insolvència

Els empresaris comunitaris sobreendeutats, que gaudeixin de bona reputació, tindran accés a un procediment que els pugui portar a la plena exoneració de deutes en un termini no superior a tres anys, si s’atenen a les exigències establertes per la Directiva d’Insolvència, que ahir va aprovar el Consell Europeu i que, prèviament, havia aprovat el Parlament Europeu. La Comissió estima que oferir una autèntica segona oportunitat als empresaris per a reprendre la seva activitat crearia tres milions de llocs de treball a la UE.

Notícia completa a elEconomista.es: http://bit.ly/2R8mHC9

 

Guia per a ciclistes: aquestes són les sancions a les quals et pots enfrontar

Si ets ciclista i no respectes la legislació vigent, podries enfrontar-te a sancions econòmiques, com una multa de 200 euros per circular sense casc, per no respectar la senyalització o per circular amb auriculars, o a una sanció de 500 a 1.000 euros per superar la taxa màxima d’alcohol permesa (0,25 mg/l en aire aspirat o 0,5 g/l en sang). En cas de sortir amb bici amb nens, has de considerar que els remolcs són mes segurs que les cadiretes.

Noticia completa en Law&Trends: http://bit.ly/2XrH4Qv

Imprimir