Aquests són els principals drets dels consumidors durant les rebaixes

Fins al juliol de 2012, els períodes de rebaixes estaven marcats per cada comunitat autònoma. Però des de l’entrada en vigor de la normativa que liberalitza el comerç i elimina les barreres temporals, ara són els comerciants els qui escullen quan comença i finalitza el període de rebaixes al seu negoci i què posen a la venda com a producte rebaixat. Alguns dels drets més importants dels consumidors durant les rebaixes són que el producte ha de disposar de la mateixa garantia legal i no pot presentar defectes, el dret a la devolució de la compra a la tenda física si existeix un defecte de fàbrica o el dret de desistiment en compres online.

Notícia completa a Law&Trends: https://bit.ly/2ZpFBrC

La Inspecció detecta 8.100 falsos autònoms en plataformes digitals

La recaptació contra el frau puja un 32% gràcies al pla de xoc que persegueix l’explotació laboral. En sis mesos, la Inspecció  de Treball ha detectat 8.076 falsos autònoms en plataformes digitals de repartiment (Deliveroo, Glovo…). la lluita contra la pràctica empresarial de forçar als treballadors a donar-se d’alta com a autònoms quan haurien de ser assalariats és un objectiu del pla de lluita contra l’explotació laboral, que va entrar en vigor a l’agost de l’any passat.

Notícia completa a El País: https://bit.ly/2SJ12Bm

 

Els autònoms que realitzen treballs a l’estranger no podran aplicar l’exempció de l’IRPF

Tributs ha aclarit que el treballador autònom amb ingressos per una activitat econòmica desenvolupada a l’estranger no pot aplicar-se l’exempció de l’IRP que sí que existeix per a un treballador amb rendiments del treball. Aquest avantatge fiscal consisteix a deixar lliure de tributació els rendiments del treball, percebuts per treballadors efectivament realitzats a l’estranger.

Notícia completa a Invertia: https://bit.ly/2LVeodt

 

Alternatives per a la jubilació dels autònoms: un pla d’inversió és un 27% més rendible que la base màxima de cotització

L’opció de recórrer a l’estalvi privat a través d’un pla d’inversió pot ser un 27% més rendible que augmentar al màxim la base de cotització en el cas de la preparació de jubilació d’autònoms, segons un càlcul de Fintup, la “wealthtech” espanyola d’assessorament financer. La quota per la base mínima de cotització és de 283,32 euros al mes.

Notícia completa a elEconomista.es: https://bit.ly/2YvhrL8

Imprimir